У Повітряних силах пояснили складність збиття балістичних ракет / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Останнім часом в Україні почастішали тривоги, повʼязані із загрозою застосування ворогом балістики. Збити таку зброю складніше.

Про це сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш. За його словами, під час атак росіяни перепрограмовують свої ракети – наприклад, С-300 – для ураження різних цілей. 

"Звісно, ми бачимо і інші типи ракет, які вони використовують за допомогою своїх літаків – як МіГ-31 для використання "Кинджалів", які ми бачили цього тижня, так і інших", – додав він.

Відео дня

Євлаш також зауважив, що у ворога доволі широкий спектр озброєння. Йдеться, зокрема, про ракети "Циркон", керовані авіаційні ракети тощо. 

Російські атаки по Україні: останні новини

Ввечері 30 березня 2024 року росіяни вдарили по Харкову з авіації. Мер міста Ігор Терехов повідомив, що був "приліт" по району житлової забудови. Наразі інформації про постраждалих немає.

Крім того, окупанти обстріляли Запорізьку область. Внаслідок атаки постраждала дитина, повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров. За його словами, 12-річний хлопчик отримав контузію.

Під ворожим вогнем у суботу опинилася і Донецька область. Росіяни обстріляли з артилерії місто Красногорівка. Загинули двоє людей, ще одну особу поранено. 

Вас також можуть зацікавити новини: