У Росії намагаються хоч десь набрати людей для війни / фото ua.depositphotos.com

Міська влада Москви встановила квоти для будівельних кампаній з метою відправки гастарбайтерів з бідніших регіонів Росії і країн Центральної Азії на війну проти України.

"Досить імовірно, що міська влада Москви погрожує відкликати контракти у будівельних фірм, якщо вони не зможуть виконати квоти для забезпечення "волонтерів" з метою служби в Україні", - повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter, посилаючись на дані розвідки.

Зокрема, одна компанія, за повідомленнями, отримала завдання забезпечити 30 "волонтерів" до кінця серпня 2023 року.

Відео дня

"Імовірно, що цей крок в першу чергу зачепить етнічні меншини з бідніших регіонів Росії, таких як Дагестан, і країн Центральної Азії, які складають більшість робітників-будівельників в Москві", - відзначає розвідка.

Як сказано у повідомленні, досить імовірно, що цей захід негласно схвалено мером Москви Сергієм Собяніним. Це рішення продовжує серію заходів з намагання мінімізувати вплив війни на заможніших москвичів, одночасно підтримуючи воєнні зусилля.

Мобілізація в Росії - останні новини

Як повідомляв УНІАН, російська влада кидає на війну проти України не тільки ув'язнених, а й наркоманів, і хворих на гепатит. На одному з полігонів в Алтайському краї нарахували понад 300 таких "новобранців".

Журналісти з'ясували, що на війну в Україні вербують навіть громадян Непалу, які приїхали в Росію на навчання.

За даними британської розвідки, якщо до лав армії РФ наберуть ще 500 тисяч людей, про що говорить президент РФ Володимир Путін, "ми побачимо ще гірших профанів".

Вас також можуть зацікавити новини: