Експерт прокоментував наміри Кремля поповнити лави армії РФ на 500 тисяч осіб / фото ua.depositphotos.com

Якщо до лав армії РФ наберуть ще 500 тисяч людей, про що говорить президент РФ Володимир Путін, "ми побачимо ще гірших профанів". Ними загарбники будуть затикати дірки, які в окупаційних військах створюють ЗСУ.

Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант. Він наголосив, що свіжомобілізовані содати російської армії підготовлені дуже погано, проте це не означає, що їм бракує кмітливості. 

"І в цьому полягає проблема, тому що якщо російська армія почне набирати більше представників середнього класу, то в їхніх рядах з'являться, наприклад бізнесмени, які набагато розумніші і які будуть воювати краще, ніж алкоголіки перших кількох хвиль", – пояснив він.

Відео дня

Проте, за словами Гранта, ці люди також будуть більш розумними в плані прийняття рішень, і  не будуть задоволені тим, "що керівництво просто кидає їх на поталу, як гарматне м'ясо". Експерт вважає, що такий підхід може вилізти Росії боком.

"Інша справа, що Путін говорить про додаткових 500 тис. солдатів. Ну, а як ви навчите 500 тис. осіб, хто, наприклад, буде їх тренувати? Хто знайде для них обладнання? Я маю на увазі, що вже протягом останніх місяців людей присилають на передову без належної зброї, харчування і військового вишколу. Тому якщо вони знову наберуть велику кількість людей, ми побачимо ще гірших профанів, якими затикатимуть дірки, які нині створюють Збройні сили України та просуваються вперед", – резюмував експерт.

Мобілізація в Росії

Днями заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що Кремль має намір залучити до лав збройних сил РФ додатково до 500 тисяч осіб для комплектування та поповнення втрат підрозділів у зоні бойових дій.

Раніше ЗМІ писали про те, що в Росії вербують на війну проти України студентів з Непалу, що приїхали до РФ на навчання. Заманюють до лав окупаційної армії їх грошовою винагродою. 

Зазначимо, що за час повномасштабної війни мобілізацію в РФ офіційно оголошували лише один раз – восени 2022 року. Тривала вона біля місяця, після чого її нібито офіційно скасували. Проте людей до лав ворожої армії мобілізують досі. 

Вас також можуть зацікавити новини: