Збори триватимуть 30 днів / фото ua.depositphotos.com

У Бєлгородській області почалось активне вербування працівників промислових підприємств у приватну військову компанію "Вагнера".

Відповідна домовленість була досягнута з керівництвом Оскольського електрометалургійного комбінату. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу станом на п'ятницю, 18 листопада.

Зазначається, що працівників призовного віку залучатимуть до військових зборів на базі ПВК "Вагнер" строком на 30 днів із збереженням заробітної плати.

Відео дня

Збори будуть проводити партіями по 25% працівників цієї категорії. Після завершення заходів чоловікам запропонують підписати контракт з приватною військовою кампанією.

ПВК "Вагнер" і війна в Україні

6 листопада власник ПВК "Вагнера", бізнесмен Євген Пригожин повідомив про створення Центрів з підготовки військових в Бєлгородській і Курській областях РФ, що межують з Україною. 

На думку Інституту вивчення війни, президент РФ Володимир Путін вважає, що залежить від "вагнерівців", зокрема в боях за Бахмут. Аналітики ISW заявляли, що бойовики ПВК "Вагнера" намагаються відзначитися від регулярних російських військ і збройних банд-формувань ОРДЛО, часто приписуючи собі чужі "успіхи".

Пригожин, відомий як бізнесмен і "кухар Путіна", припинив відхрещуватися від діяльності ПВК. В тому числі, він особисто агітував "зеків" і завербував понад тисячу в'язнів.

Вас також можуть зацікавити новини: