В російській армії нові проблеми / фото ua.depositphotos.com

У передових підрозділах окупаційних військ не вистачає близько 40% молодших командирів.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк, повідомляють у Telegram-каналі Головного управління розвідки Міноборони України. Зокрема, за його словами, нестача спостерігається у ворожих підрозділах, що воюють в Донецькій та Луганській областях.

"Російська Федерація продовжуватиме наступальні дії, тому що вона не досягла своєї основної мети – повної окупації Донецької та Луганської областей. І саме в підрозділах, які там знаходяться, ми спостерігаємо, що окупанти мають серйозні проблеми з командирами на рівні взводу чи роти. Ті, що стоять на першій лінії, не хочуть воювати, йти в наступ, багато хто хоче себе покалічити, щоби повернутися на територію Росії і вже не воювати. Більшість не планує продовжувати контракт, але їх ніхто не питає", – пояснив Черняк.

Відео дня

Саме тому, як зазначив представник ГУР, мобілізованих росіян часто відправляють на штурмові дії без командування та належної взаємодії між групами. Вони можуть мати якісь незначні тактичні успіхи, але гинуть сотнями, і на їхнє місце присилають нове "гарматне м'ясо", уточнив представник воєнної розвідки України.

Також, за його словами, проблеми з керівництвом у російській армії є і на вищих рівнях.

"Ми вже бачили і продовжуємо спостерігати часту заміну генералів та командувачів різного рівня, яким так і не вдалося виконати поставлені завдання. Мабуть, це їхній останній шанс виправити ситуацію і хоча б частково досягти цілей. Тому, за нашими оцінками, кадрові проблеми з командним складом росіян з кожним днем будуть тільки збільшуватися", – сказав він.

Проблеми в армії РФ

Раніше заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь заявив, що армія РФ в Україні має проблеми з бронетехнікою, боєприпасами, артилерією та особовим складом.

Крім того, експерти відзначають проблему з дезертирством у лавах ЗС РФ.

Нещодавно російські мобілізовані записали відеозвернення, у якому пожалілися на те, що командир хоче звинуватити їх у дезертирстві. За їх словами, їм обіцяли службу у "теробороні", але кинули на фронт.

За даними The Times, російська влада хоче відправити на війну в Україну до 500 тисяч осіб

Вас також можуть зацікавити новини: