Мобіки звернулися до Путіна / Скриншот

Російські мобілізовані заявили, що відступили зі своїх позицій на фронті за наказом командира, а тепер їх хочуть звинуватити в дезертирстві.

Звернення опублікувало видання "ПроГород". У ньому російські окупанти з Ярославської області розповідають, що командир роти віддав їм наказ про відступ з позицій через обстріл. "У свою чергу командування нас не прикривало і не давало нам ніякої підтримки. У нас були тільки автомати, а все інше озброєння було пошкоджено", - говорить один з них.

За словами загарбників, тепер їх хочуть звинуватити в дезертирстві, оскільки командир роти каже, що не віддавав такий наказ.

"Командуванню на нас наплювати. Нам з самого початку сказали, що ми будемо в теробороні. Починаючи від самого військкомату, де ми призивалися в Ярославській області. Але нас обманювали. Після прибуття ми ходили на штурми і сиділи на самих передніх краях фронту. Ніякої 3-4 лінії, про яку говорив президент, не було", - заявили солдати.

Повідомляється, що Ярославська військова прокуратура почала перевірку цього інциденту.

Мобілізація в Росії

Нагадаємо, що 21 вересня 2022 року російський президент Путін оголосив про часткову мобілізацію військовослужбовців, які перебувають у запасі. 

Наприкінці року в Міноборони України попередили росіян, що Кремль може вже в січні закрити кордони і почати нову хвилю мобілізації.

За даними The Times, влада РФ хоче відправити на війну в Україну до 500 тисяч осіб

Колишній чиновник Кремля розповів журналістам WSJ, що внутрішнє опитування російської влади говорить про те, що громадяни РФ стерплять ще один раунд мобілізації

Вас також можуть зацікавити новини: