Росія постійно займається ядерним шантажем / фото УНІАН

Російські пропагандисти стали кричати в один голос, що Україна і Польща нібито готують "ядерні" провокації в Криму та Білорусі.

Представник української розвідки Андрій Юсов заявив, що насправді все може бути навпаки. Особливо на тлі можливого переміщення російської "ядерки" в зазначені регіони. 

"Раніше повідомлялося про те, що територія Криму і територія Білорусі може бути використана Росією для ядерних провокацій. Російська пропаганда вже готує в першу чергу своє суспільство до таких провокацій. Якщо Путін і його пропагандисти заявляють про те, що Україна і Варшава або будь-який інший представник цивілізованого світу готує якісь ядерні провокації і згадує Білорусь - це означає, що саме росіяни саме ці провокації готують", - сказав він.

Юсов запевнив, що Україна, як член вільного світу і цивілізована країна, Польща і всі інші країни Європейського Союзу та члени НАТО ніколи на подібного роду провокації не підуть.

"Україна активно співпрацює в питаннях ядерної безпеки з МАГАТЕ і з усіма можливими структурами і організаціями, тому цю нісенітницю в світі ніхто серйозно не сприймає. Це заяви для внутрішнього споживача, можливо також заяву для того, щоб додатково десь натиснути і на Білорусь. Можливо хоча сам факт ядерного шантажу з боку Путіна насправді всі в світі вже досить прохолодно сприймають, оскільки платівка вже заїжджена", - додав представник розвідки.

Ядерні загрози Путіна - що відомо

У Кремлі вже неодноразово погрожували застосувати ядерну зброю проти України та країн Заходу. Російські пропагандисти пропонували перетворити українські міста на радіоактивний попіл.

Екс-президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що програш ядерної держави може спровокувати початок ядерної війни.

Після цього глава Російської Православної церкви Патріарх Кирил сказав, що бажання знищити РФ означатиме кінець світу.

22 січня глава Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що удари по Росії західним озброєнням "призведуть до відповідних заходів більш потужної зброї".