В ОПУ знайшли шляхи швидкого укомплектування бригад наступу \ bundeswehr.de

Офіс президента України (ОПУ) призначив "кураторів" бригад майбутнього контрнаступу ЗСУ. Їх вибрали з-поміж топ-посадовців і депутатів.

Про це йдеться у матеріалі "Української правди". Як вказало видання, на нараду до голови ОПУ Андрія Єрмака запросили понад десять осіб: кількох заступників глави Офісу президента, керівників силових відомств, топ-менеджерів із державної банківської та енергетичної сфер, кількох міністрів і депутатів, які показали ефективність за час війни. При цьому видання не вказало їхніх імен з міркувань безпеки.

На зустрічі Єрмак розповів, що для кожного з них є персональна задача від президента Володимира Зеленського, який вирішив, що саме ці перевірені люди мають зайнятися питанням комплектації нових бригад для контрнаступу. 

Відео дня

"Після короткої доповіді Єрмака, його радниця Дарія Зарівна роздала кожному присутньому по кілька аркушів паперу з інфографікою про потреби їхніх бригад", - повідомило видання.

"Учасники зустрічі відповідають за швидке комплектування – чого бригадам бракує, має бути знайдене "куратором". Байдуже як і де, але питання мають бути закриті", – пояснюється в матеріалі.

"Це його люди, і вони зможуть швидко допомогти військовим. І президент отримує інший канал зв'язку з цими бригадами, тому ніякий вояка або чиновник не зможе доповідати на Банкову, що все чудово, коли насправді у нього реальні проблеми", – пояснив ситуацію один із членів команди президента.

Як переконують співрозмовники видання, такий підхід до комплектування бригад не говорить про недовіру до військових, а навпаки – має максимально їм допомогти.

"Багато чиновників і менеджерів точно знають, як правильно і швидко налаштувати ланцюжки постачання того, що потрібно бригадам тут і зараз. Дуже часто йдеться про політичні зв'язки всередині країни і за кордоном. Це все має прискорити оснащення бійців та отримати паралельний канал зв'язку зі сторони рядових бійців", – пояснило джерело видання.

Контрнаступ ЗСУ

Дані про майбутній контрнаступ ЗСУ з'явилися в кінці минулого року. Але ніяких деталей про нього не розголошують. Наразі невідома ні його дата ні напрямки. У Міноборони не раз закликали не спекулювати на темі контрнаступу, оскільки це не грає на руку ЗСУ. 

Раніше президент України Володимир Зеленський висловив упевненість в успіху наступу й наголосив, що українці сповнені рішучості повернути свої землі.

Вас також можуть зацікавити новини: