Російська ППО збила свій БПЛА "Форпост", що летів бомбити Україну / фото Міністерство оборони РФ

Російська система протиповітряної оборони збила свій же ударний БПЛА "Форпост", який летів бомбити Україну. Уламки впали на території Бєлгородської області Російської Федерації.

"Спрацювала на відмінно російська протиповітряна оборона, яка збила свій БПЛА. Цінуємо такий подарунок. Дрони цього типу не раз був ціллю й для нашої ППО. "Форпост" був збитий протягом цієї війни. Також були збиті ударні БПЛА "Оріон" та кілька іранських Mohajer", - розповів спікер командування ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

При цьому він зазначив, що "Форпост" - це такий же багатоцільовий БПЛА, як Bayraktar.

"Це такий же БПЛА, як Bayraktar. Це великий ударний комплекс, який може виконувати багато завдань від розвідувальних й до ударних, тому машина цінна, і таких у них кілька. В основному цілями для нашої ППО залишається масово застосовуваний "Орлан 10" - апарат оперативно-тактичного призначення, який може залітати в глиб нашої країни. Це часто відбувається під час ракетних ударів, які завдають по критичній інфраструктурі", - підсумував Ігнат.

Атака на Україну 14 Січня - що відомо

Вранці в суботу, 14 січня, в Києві оголосили повітряну тривогу після серії вибухів. Россіяни атакували столицю України ракетами. Їх держава-терорист запускало з північного напрямку по балістичній траєкторії. 

У Київській військовій міській адміністрації уточнили, що окупанти влучили в один з інфраструктурних об'єктів столиці.

Крім того, повітряна тривога була оголошена і в інших областях, зокрема Чернігівській, Черкаській, Полтавській, Сумській та Донецькій.

Вас також можуть зацікавити новини: