Пропагандисти заявляють про удари ракетами ATACMS / фото t.me/grey_zone

Російські пропагандисти продовжують розкручувати версію, що ЗСУ нібито вдарили по аеродромах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську американськими ракетами ATACMS.

Зокрема, рашистський паблік "Grey zone", який пов'язують з ПВК "Вагнер", опублікував фото нібито осколків, знайдених після удару по аеродрому в Бердянську.

"На основі наявних даних, можна з 99% упевненістю сказати, що противник дійсно отримав від США і застосував тактичний ракетний комплекс MGM-140 ATACMS. У даному випадку удар був нанесений версією комплексу "ATACMS: Block-1А" (М39А1)... ракета містить від 200 до 300 суббоєприпасів M74 і має можливість уражати ними цілі на дистанції до 300 км", - заявляють пропагандисти.

Відео дня
Пропагандисти заявляють про удари ракетами ATACMS / фото t.me/grey_zone

Удари ЗСУ по аеродромах з російською авіацією

Раніше повідомлялося, що у ніч проти 17 жовтня українські бійці завдали удари по аеродромах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську. Дані атаки назвали "найсерйознішими" з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Росіяни відразу ж почали стверджувати, що удари були нанесені американськими ракетами ATACMS, яких на цей час в України на озброєнні немає. Інформації про постачання такого типу озброєння не було.

Пізніше стало відомо, що успішна операція ЗСУ з ураження аеродромів у Бердянську та Луганську називається DRAGONFLY. Зокрема, під час атак українські бійці уразили дев'ять російських вертольотів різних модифікацій.

Вас також можуть зацікавити новини: