ЗСУ атакували аеродроми окупантів / фото 14 ОМБр Романа Великого

Збройні сили України знищили дев'ять вертольотів різних модифікацій на аеродромах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську. Про це повідомляють Сили спеціальних операції ЗСУ у Telegram.

Зазначається, що успішна операція ССО України із ураженню аеродромів в Бердянську та Луганську називається DRAGONFLY.

"Сили спеціальних операцій отримали інформацію про використання противником аеродромів в тимчасово окупованих Бердянську та Луганську, а також перебування на них значної кількості авіаційної і спеціальної техніки, та боєприпасів", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Бійці перевірили зазначену інформацію та отримали підтвердження.

"Координати та необхідні дані передано для ураження підрозділам Сил оборони. У результаті нанесення вогневого удару в ніч з 16 на 17 жовтня окупанти понесли значні втрати", - наголошується у повідомленні.

За останніми даними, у Бердянську та Луганську знищено:

  • дев’ять гелікоптерів різних модифікацій;
  • спеціальна техніка, яка знаходилася на аеродромах;
  • пускова установка ППО;
  • склад боєприпасів;
  • пошкоджено злітні смуги аеродромів.

"Склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку. Детонація у Луганську тривала до 11 ранку", - сказано у повідомленні.

Разом з тим, втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів.

Удари по аеродромах з росіянами - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, раніше було відомо, що протягом минулої доби підрозділи Сил оборони України результативно відпрацювали по скупченнях російських загарбників і їхньої техніки.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ прокоментували нічні удари по окупованих аеродромах, розташованих біля Луганська та Бердянська. 

До цього у РФ заявили, що Україна завдала ударів по об'єктах ракетами ATACMS, яких навіть не має на своєму озброєнні.

Вас також можуть зацікавити новини: