Полонені повернулися на Батьківщину з різними видами травм / фото t.me/ermaka2022

Україна повернула з полону 100 військових і одну цивільну особу. Як повідомляє голова ОП Андрій Єрмак, 94 воїна захищали Маріуполь, а 64 з них билися на Азовсталі.

"Серед звільнених бійців – нацгвардійці, прикордонники та військові ЗСУ. 94 з них - оборонці Маріуполя, включно з 63 воїнами з "Азовсталі". Їх так довго чекали рідні", - йдеться в повідомленні Єрмака в Telegram.

Голова ОП зауважив, що велика кількість звільнених героїв отримала поранення різного типу тяжкості. Також Єрмак додав, що відповідні організації продовжують працювати над поверненням решти військовополонених з російської неволі.

Як повідомляє Міністерство оборони Російської Федерації, обмін відбувся у форматі 101 на 101. Російська сторона отримала 101-го військовослужбовця, яких літаком відправили до Москви.

Окрім цього, російське Міноборони виступило з різкою заявою щодо стану полонених окупантів:

"У результаті переговорного процесу з підконтрольної київському режиму території повернуто 101 російського військовослужбовця, яким у полоні загрожувала смертельна небезпека. Всім звільненим надається необхідна медична та психологічна допомога", - йдеться у повідомленні РФ.

Повернення з полону українських військових: що відомо з крайніх обмінів

4 лютого з полону повернули 116 бійців – у тому числі снайперів, бійців ССО і оборонців Маріуполя.

8 січня вдалося повернути з російського полону 50 військових. Загалом на той момент з неволі повернулися 1646 українців.

Наприкінці минулого року стало відомо про повернення 140 військовополонених на територію України.

Вас також можуть зацікавити новини: