Український безпілотник атакував НПЗ в РФ / колаж УНІАН, фото Міноборони, скріншот з відео

У ніч на 31 січня на території нафтопереробного заводу "Невский мазут" в Санкт-Петербурзі упав дрон. За цією операцією стоїть Головне управління розвідки Міноборони. Про це "РБК-Україна" повідомило джерело в спецслужбах.

Зазначається, що росіяни намагались збити український БПЛА з комплексу С-400 – найпотужнішої системи ППО, що є в арсеналі ворога. Проте дрон все одно упав на території Невського НПЗ.

"Показовим є саме те, що для враження наших дронів вони використали саме С-400. Дуже цікаво, як працює це російське ППО, оскільки після нібито збиття дрона він все одно впав на територію нашої цілі", – розповів співрозмовник.

Російські Telegram-канали заявляють, що попередньо, вибух на НПЗ почули близько 04:00. Росіяни стверджують, що хоч дрон і "вдалося збити", від його падіння все ж було пошкоджено кілька цистерн та автівок. Також на території заводу сталася пожежа, яку буцімто "швидко загасили".

Атаки по НПЗ в Росії

У 2024 році українські спецслужби активно атакують НПЗ у Росії. Так, 24 січня У російському місті Туапсе (Краснодарський край) вирувала масштабна пожежа в районі нафтопереробного заводу "Роснафти".

УНІАН писав, що у війні Росії проти України відкрився новий фронт, який підкреслює вразливість експорту нафти із західних портів РФ. Йдеться про атаки безпілотників на об'єкти на узбережжі Балтійського моря.

Вас також можуть зацікавити новини: