ЗСУ продовжують операцію в районі Бахмута / фото ua.depositphotos.com

Успіх наступальних операцій Збройних сил України в районі Бахмута дозволить перехопити ініціативу у ворога по всій лінії фронту.

"Біля Бахмута в Сил оборони є невеликі успіхи. Ми змогли змінити ситуацію на Бахмутському напрямку. Від постійної оборони та натиску противника, ми змогли перейти до наступальних операцій", - пояснив полковник СБУ Роман Костенко в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, саме з маленьких успіхів на цьому напрямку складатимуться масштабніші контрнаступальні операції.

Відео дня

"Дійсно, біля Бахмута ми ще не маємо великої перемоги й зарано ще про це говорити. Однак з невеликих успіхів на Бахмутському напрямку буде складатись наші масштабніші контрнаступальні операції. Локальний успіх ЗСУ дозволить перехопити ініціативу по всій лінії фронту. Коли ми перехопимо ініціативу біля Бахмута, то можна буде переходити до більш активних дій на всіх напрямках", - додав Костенко.

Ситуація під Бахмутом

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський назвав перший успіх наступальних дій в ході проведення операції з оборони Бахмута. Йдеться, зокрема, про просування наших воїнів.

Напередодні Міноборони підтвердило захоплення ЗСУ понад 10 російських позицій на околицях Бахмута. Також Сили оборони зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського.

На думку експерта Юрія Федорова, українські захисники під Бахмутом беруть ворога у кліщі.

Вас також можуть зацікавити новини: