Окупанти на Херсонщині посилюють фільтрацію \ фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів про поточну ситуацію на лівобережжі Херсонщини.

За словами Соболевського, окупанти значно посилили фільтрацію. Зокрема, у Новій Каховці та Каховці ворог постійно проводить рейди - шукає коригувальників вогню.

"Посилились фільтраційні заходи і в Каланчаку. Там раніше простіше було ставлення до людей. В Чулаківці так само, там є нюанси", - сказав він.

Відео дня

Крім того, Соболевський зауважив, що наразі відбувається "дуже шалений тиск на підприємців".

"З 1 числа цього місяця вже заборонене використання гривні в обігу. І вони (окупанти - УНІАН) зараз дуже сильно слідкують за тим, щоб не приймали гривню. Крім того, там справжнє полювання за людьми, які здійснювали обмін валют", - сказав представник облради.

Ситуація в Херсоні

Російські окупанти постійно обстрілюють Херсон після його звільнення українськими військами. 

Так, вони обстріляли Херсон на Святвечір, 24 грудня. Окупанти вдарили по центру міста. Пізніше начальник прес-служби в Сили оборони Херсона Дмитро Плетенчук заявив, що внаслідок удару по центру міста більше десяти людей залишилося без кінцівок. 

Загалом 24 грудня росіяни 71 раз обстріляли територію Херсонщини. Вони вбили 16 осіб, ще 64 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості. 

Вас також можуть зацікавити новини: