Росія масовано вдарила по центру Херсона / t.me/V_Zelenskiy_official

Російські окупанти обстрілюють центр Херсона. Кількість загиблих та поранених зростає.

Про обстріли у суботу вранці повідомили в Офісі президента. Станом на 11:40 було відомо про 5 загиблих і 20 поранених.

"Херсон. Росіяни здійснили черговий терор - обстріляли центр міста! Загинули люди, зруйновано будівлі. Центр міста, вихідний день, багато людей на вулиці", - заявили в ОП.

t.me/V_Zelenskiy_official

Згодом кількість поранених зросла до 35 людей, 16 з яких знаходяться у важкому стані. Водночас херсонський журналіст Костянтин Риженко з посиланням на джерела в лікарні повідомляє про близько 50 ранених та 20 тяжкопоранених.

t.me/V_Zelenskiy_official

О 12:43 заступник голови облради Юрій Соболевський заявив про новий обстріл середмістя та закликав містян залишатися в укриттях.

t.me/V_Zelenskiy_official

Обстріли Херсона

Через свою близькість до лінії фронту Херсон зазнає масованих артилерійських обстрілів з боку росіян щодня. Окупанти, викинуті на лівий берег Дніпра, відкривають вогонь, зокрема, по житлових кварталах та лініях комунікацій обласного центра.

14 грудня Росія вдарила по середмістю Херсона, влучивши у будівлю обласної держадміністрації. У відповідь на удари ЗС РФ українські війська б'ють по позиціях самих окупантів

На думку депутата Херсонської облради Сергія Хланя, регулярними обстрілами росіяни намагаються зробити з узбережжя Дніпра по лівий і правий берег "сіру зону".

В окупованих районах Херсонської області загарбники проводять незаконні "фільтраційні заходи" з виявлення навідників на їхні бази та склади.

Вас також можуть зацікавити новини: