РФ скоро може спробувати помститися Україні за пошкодження Кримського мосту, вважає експерт / фото t.me/vanek_nikolaev

Російські військові у відповідь на удар по Кримському мосту можуть спробувати вразити якісь українські мости.

При цьому саму атаку у відповідь окупанти можуть здійснити наприкінці цього тижня чи на початку наступного, про це в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан. "Ми вдарили по мосту, росіяни зараз теж подумають, як вдарити по мостах. Тому треба бути обережними. Але річ у тім, що вони влучити не зможуть. Кругові ймовірні відхилення всіх засобів ураження росіян не дозволяють їм влучити по мосту", - сказав він.

Експерт додав, що "зі 100 ракет кілька можуть влучити, але вивести міст з ладу нереально, тому що всі наші мости це не те, як Ротенберги будували Кримський міст з гною і палиць, тому їх зносить вибухова хвиля".

Відео дня

Світан зазначив, що українські мости, які будувалися за радянських часів, були розраховані на удар ядерною зброєю, тому у них дуже серйозна стійкість. "По наших мостах немає сенсу, тому я не уявляю, хто зможе щось придумати, чого ми ще не бачили", - додав він.

За його словами, нічна атака "Шахедами" і ракетами по півдню була плановою - так окупанти хотіли "грюкнути дверима" після припинення дії "зернової угоди".

"Відповідь" за Кримський міст, якщо її взагалі будуть планувати, якщо вона буде велика, то близько тижня підготовка буде, тобто, 7-10 днів. А якщо щось на коліні зібране, то за три дні вони можуть щось створити. Але ми вже більше ніж за рік звикли до цих атак, тому нічого незвичайного не буде. Єдине що - треба звертати увагу на повітряну тривогу і не забувати про правило двох стін чи бомбосховище", - сказав він.

Що потрібно знати про Кримський міст - новини

У ніч на 17 липня було завдано другого з початку повномасштабного російського вторгнення удару по Кримському мосту, внаслідок чого один з автомобільних прольотів обвалився. Низка українських ЗМІ з посиланням на анонімні джерела заявили, що удар був спільною спецоперацією СБУ та ВМС України із застосуванням безпілотників. 

Своєю чергою, президент РФ Володимир Путін провів нараду після підриву моста, пообіцявши "відповідь", а також заявив, що російське Міноборони вже готує відповідні пропозиції.

Нагадаємо, що після першого удару по Кримському мосту в жовтні 2022 року Росія почала масові ракетні удари по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

Вас також можуть зацікавити новини: