На сході України тривають запеклі бої / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На Куп'янському напрямку рашисти досягли тактичного просування.

Як розповів в ефірі Еспресо директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, окупанти рухаються по горизонталі від Сватового до Борової.

"Куп'янськ - Сватове - Кремінна. У ворога є окремі тактичні просування навколо однієї ділянки - по горизонталі від Сватового до Борової. Це плацдарм на правому березі річки Жеребець, навколо Кармазинівки і просування в бік до Новоєгорівки. Це просування є тактичним, незначним", - сказав він.

Відео дня

Згурець додав, що просування відбувається в низині, далі є висоти, які утримуються ЗСУ.

"Зараз вживаються заходи, аби не допустити подальшого просування противника на тій ділянці. Ці заходи ворог здійснює з метою відволікання наших резервів з-під Бахмуту та півдня, аби стримувати дії ЗСУ на цих ділянках і таким чином розпорошити наші сили і засоби. Думаю, цього не відбудеться", - підсумував Згурець.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Раніше у ЗСУ зазначали, що російські загарбники зібрали на Лимано-Куп'янському напрямку понад 100 тисяч солдатів.

17 липня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що ворог перейшов у наступ на Куп'янському напрямку.

За даними британської розвідки, російська пропаганда намагається заявити про великий наступ окупантів на Куп'янському напрямку задля того, щоб відвернути увагу від ситуації на фронті в районі Запоріжжя. А реальних успіхів, за даними британців, у росіян немає.

Вас також можуть зацікавити новини: