Україна чекає на F-16 / фото ua.depositphotos.com

Поставки збро ї- дуже чутлива тема, і тому, швидше за все, офіційне повідомлення про те, що Україна отримала американські винищувачі F-16, буде не відразу.

Як зазначив військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі Radio NV, з F-16 може бути така ж історія, як з далекобійними ракетами ATACMS. Як відомо, про передачу їх Україні офіційно заявили лише після успішного застосування.

"Потрібно забезпечити безпеку шляхів, по яких вони перекидаються, аеродромів, де будуть базуватися ці літаки. Багато питань безпеки, які не потрібно на публіку (виносити - УНІАН). Тим більше під час такої великої війни, коли росіяни можуть досягти будь-якої точки України ракетами або дронами", - вважає експерт.

Відео дня

Винищувачі F-16 для України 

Як писав УНІАН раніше, днями офіційно оголосили, що в Королівських ВПС Великобританії пройшла базову підготовку перша група з шести українських пілотів. Зараз льотчики навчаються управлінню винищувачами F-16 в Данії.

"Навчання в Британії почалося в серпні. Його вже закінчили шість досвідчених льотчиків-українців. Ще десять пілотів-стажистів продовжують базову льотну підготовку, освоєння авіаційної медицини і тренування в центрифузі в Британії", - повідомили в британському уряді.

При цьому в останні дні інформаційний простір заполонили чутки про те, що F-16 вже в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: