Політ винищувача F-16 / фото REUTERS

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що літаки F-16 могли би захистити небо від російських ракет, які летять з акваторії Чорного моря.

Для Еспресо він розповів, що винищувачі F-16 можуть превентивно знищувати російські кораблі, які здатні запускати ракети.

"У Львові загинули люди через приліт російських ракет. Для знищення ракет, окрім ЗРК, залучили й винищувачі МіГ-29, Су-27, але вони з їхніми радарами та ракетами не спроможні ефективно протистояти крилатим ракетам РФ. Командування Повітряних сил укотре наголосило, що вкрай доречно було б мати, зокрема F-16 із чутливими радарами та потужніші ракети, здатні знищувати крилаті ракети ворога. З огляду на те, що ці винищувачі можуть бути носіями для ракет "Гарпун", якими можна знищувати й самі підводні човни та кораблі РФ у місцях їхнього пуску, роль F-16 була б надзвичайно важлива", - пише Згурець.

Відео дня

Винищувачі F-16 для України - це треба знати

За даними видання Politico, винищувачі F-16 Україна може отримати лише в 2024 році. Нещодавно міністр оборони Олексій Резніков також заявив, що літаки нададуть Україні не раніше Нового року.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявляв, що винищувачі F-16 потрібні Україні прямо зараз.

Вас також можуть зацікавити новини: