Україна єжет F-16 / фото US Air Force

Поява на озброєнні українських захисників американських винищувачів F-16 серйозно змінить розстановку сил на лінії фронту, певен радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк:

"Це серйозно змінить те, що відбувається по лінії фронту... Буде нарешті прибраний головний домінантний компонент Росії по лінії фронту, те, що істотно впливає на просування або не просування вперед. Це авіаційне домінування Росії (вертольоти Ка-52, МіГи, "сушки", дрони). Ось з цим треба буде працювати".

За його словами, за однієї умови у Росії не буде шансів їм протистояти.

"Якщо обсяг буде істотний, тоді у Росії шансів... те, що вони там будуть мобілізувати нескінченно і укладати штабелями своїх мертвих... це мертва нація, зомбі-нація, у них культ мертвого. Це не буде грати ніякої ролі, якщо у вас є великий обсяг технологічної зброї", - сказав він.

За словами Подоляка, "як тільки Україна отримує якісний інструмент, виявляється, що він на голову вище всього того, що є у Росії, і, відповідно, він реально змінює диспозицію на полі бою". Так, наприклад, було з ATACMS, які, як нагадав Подоляк, "добре відпрацювали" по вертольотах росіян Ка-52.

Винищувачі F-16 в Україні - що повідомлялося раніше

Як писав УНІАН, 27 грудня видання Newsweek з посиланням на джерело в уряді США повідомило, що американські винищувачі F-16, ймовірно, вже в Україні.

Коментуючи це, У ПС ВСУ відзначити, що опублікований виданням "матеріал висмоктаний з пальця". 

Вас також можуть зацікавити новини: