Росія продовжу нести втрати в Україні / фото УНІАН (Олександр Синиця)

Паралельно зі значними втратами особового складу під час бойових дій в Україні російська армія продовжує стикатися з вираженими проблемами постачання важкої військової техніки.

Так, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) наводять дані Міністерства оборони Британії, згідно з якими Росія у середині жовтня втрачали понад 40 одиниць бронетехніки на день.

"Останніми тижнями РФ, ймовірно, вдалася до переговорів про постачання 100 танків і бронетехніки зі складів Білорусі", - вказують фахівці.

Відео дня

Водночас як інформує Генштаб ЗСУ, росіяни почали вилучати зі своїх сховищ військову техніку, яка не пройшла відповідного техобслуговування, що теж свідчить про складне становище російських загарбників.

Війна в Україні: втрати Росії

За понад 8 місяців повномасштабної війни проти України Росія зазнала колосальних втрат як живої сили, так і воєнної техніки.

Так, як розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов, у війні в Україні Росія втратила удвічі більше літаків, ніж СРСР за час війни в Афганістані.

"Загалом, за час повномасштабної агресії з боку Росії, захисниками України знищено двічі більше літаків РФ, ніж було втрачено Радянським Союзом за 10 років війни в Афганістані - 278 літаків РФ в Україні проти 118 радянських літаків в Афганістані", - сказав Громов.

Як повідомив Генштаб ЗСУ, що з 24 лютого станом на 3 листопада в нашій державі ліквідували приблизно 74 тисячі супротивників, та, зокрема, 1 442 ворожих безпілотників, 198 засобів ППО та 277 літаків і 258 гелікоптерів.

У квітні президент України Зеленський говорив, що за 48 днів війни проти України армія РФ вийшла на рівень незворотних втрат вищий, ніж СРСР за 10 років війни в Афганістані.

Вас також можуть зацікавити новини: