На які напрямки Росія готується напасти? / фото t.me/infosprotyv

Військовий експерт Олександр Мусієнко зруйнував міфи довкола нового наступу Росії на територію України щодо того, що під загрозою Сумський та Чернігівський напрямок. 

"Це все насправді фейки про те, що там Росія накопичила великі війська, вони підуть звідти, підуть знову на Київ. На сьогодні не видно військової присутності російських військ у Білорусі, яка свідчила б про їхню готовність до наступу на Київ. Чи на Чернігів, чи на Суми", - заявив в ефірі 1+1 експерт.

Мусієнко каже, що так, дійсно, Росія може посилити артилерійські обстріли території Сумської області. Але піти у наступ - ні. 

Плюс, коли керувати окупаційною армією РФ в Україні прийшов Герасимов, він зосередився на досягненні хоч якихось цілей, але не ризикуючи. Рашисти побачили, що захід вглиб української території загрожує знищенням їхніх логістичних шляхів. 

"Ми маємо ставитися до наступу серйозно, але це точно не буде повторенням "24 лютого 2022-го року", - наголосив військовий експерт.

Нове вторгнення Росії

Українська розвідка повідомляла, що російські війська підуть у наступ на трьох напрямках. Йдеться про Донецьку, Луганську та Запорізьку області.

Своєю чергою, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай спрогнозував можливий новий наступ російської армії. Він зазначив, що це може статися в будь-який день після 15 лютого.

Міністерство оборони України вказувало, що, враховуючи любов Путіна до символізму, новий наступ може статися у річницю великої війни - 24 лютого.

Як повідомляли в Інституті вивчення війни, Росія готується до "рішучого наступу" на Бахмутському напрямку та на західній частині Луганської області. Вона навряд чи націлиться на Запоріжжя.

Вас також можуть зацікавити новини: