Голова Луганської ОВА спрогнозував період нового наступу Росії / фото t.me/luhanskaVTSA

Голова Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай спрогнозував можливий новий наступ російської армії. Він зазначив, що це може статися в будь-який день після 15 лютого.

"В принципі після 15 лютого можна очікувати в будь-який час", - заявив глава Луганської ОВА в ефірі телеканалу Belsat.

Він вказав, що росіяни стягують все більше й більше техніки в Луганську та Донецьку область. За його словами, частину техніки окупанти ховають у лісопосадках, частково заривають, а також будують укріплювальні рубежі для наступу.

Крім того, Гайдай розповів, що росіяни стали економніше використовувати боєкомплект, що також може говорити про підготовку до наступу. Також він нагадав, що добігають кінця двомісячні навчання мобілізованих, а для їх перекидання в Україну знадобитися близько 10 днів.

Новий наступ Росії - що відомо

Розмови про підготовку в Росії нового масштабного наступу на Україну йдуть вже не перший день. При цьому в ГУР Міноборони вважають, що загострення на фронті можливе в лютому-березні, а головне завдання керівника Генштабу РФ Валерія Герасимова - захопити Донбас до березня.

У свою чергу аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Кремль переоцінює можливості своєї армії в рамках нового наступу.

Також Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що на можливий наступ росіян можна очікувати в лютому - з точки зору символізму. 

Вас також можуть зацікавити новини: