Лідери "Великої сімки" підтвердили непохитну підтримку України / фото ua.depositphotos.com

Лідери країн "Великої сімки" (Німеччини, Великої Британії, США, Канади, Франції, Італії і Японії) налаштовані змусити Росію заплатити за руйнування критичної інфраструктури України і притягнути президента Російської Федерації Володимира Путіна до відповідальності.

Лідери країн G7 підтверджують непохитну підтримку і солідарність з Україною в умовах нинішньої російської агресивної війни, вони запевняють, що ця підтримка триватиме стільки, скільки це буде необхідно, йдеться у заяві лідерів, оприлюдненій на сайті Європейської Ради.

"Ми засуджуємо постійні нелюдські і жорстокі атаки Росії, спрямовані на завдання ударів по критичній інфраструктурі, особливо об'єктам енерго- та водопостачання, і містам по всій Україні, та нагадуємо, що невибіркові атаки і атаки на цивільне населення або цивільні об'єкти являють собою воєнний злочин ", - йдеться у заяві.

Відео дня

Також лідери G7 засуджують тих, хто сприяє веденню незаконної війни Путіна проти України.

"Ми налаштовані допомогти Україні відремонтувати, відновити і захистити її критичну енергетичну і водну інфраструктуру. Ми допоможемо Україні у задоволенні її потреб для підготовки до зими, продовжимо підтримувати цивільне стійкість України, і ми ще більше зміцнимо наші зусилля під час міжнародної конференції, яка відбудеться 13 грудня у Парижі", - наголошується у заяві.

"Ми налаштовані, що Росія у кінцевому підсумку повинна заплатити за відновлення критичної інфраструктури, пошкодженої або зруйнованої під час її жорстокої війни", - наголошується у заяві.

Лідери "Великої сімки" відзначають, що не може бути безкарності за скоєні воєнні злочини та інші звірства.

"Ми притягнемо президента Путіна і винуватців до відповідальності відповідно до міжнародного права. Ми повторюємо, що безвідповідальна ядерна риторика Росії є неприйнятною і що будь-яке застосування хімічної, біологічної або ядерної зброї матиме серйозні наслідки", - наголошується у заяві.

Раніше президент Володимир Зеленський сказав, що 12 грудня відбудеться дуже важливий саміт "Великої сімки", і Україна в ньому братиме участь. Очільник України зазначав, що будуть новини.

Як країни "Великої сімки" підтримують Україну - що треба знати

Низка держав G7 після повномасштабного вторгнення РФ в Україну надали українській армії високоточну зброю.

Наприкінці липня держави "Великої сімки" погодилися відтермінувати платежі за боргами нашої держави.

Також ці країни ухвалили обмеження ціни на російську нафту.

Вас також можуть зацікавити новини: