Ворог тепер називає атаки "ударами відплати", зазначив експерт / фото facebook.com/командування Повітряних сил ЗСУ

Відновлення масованих ударів РФ по Україні може бути пов'язане з тим, що росіяни збільшили число персоналу, який готує програми польоту російських ракет.

Ворог змінив характер використання своїх ракет - раніше він стверджував, що українці самі "винуваті", а тепер називає атаки "ударами відплати", розповів авіаційний експерт Валерій Романенко "РБК-Україна".

"З одного боку це (відновлення росіянами масованих атак - Ред.) спричинено тим, що давно не було пусків, а виробництво ракет у РФ продовжується. Також це може бути пов'язано з тим, що росіяни збільшили кількість персоналу, який готує програми польоту цих ракет", - повідомив співбесідник.

Відео дня

Масовані ракетні удари по Україні - сьогодні це варто знати

Після того, як росіяни 9 березня здійснили масований удар по Україні - запустили 81 ракету та вісім дронів-камікадзе "Шахед-136", було відносне затишшя.

Рано-вранці 28 квітня по всій території України прокотилася хвиля повітряних тривог. Ворог запустив з акваторії Каспійського моря 23 крилаті ракети, 21 з них вдалося збити. 

Внаслідок ракетного удару росіян в Умані загинули понад 20 осіб - супротивники поцілили у під'їзд багатоповерхівки.

Увечері 1 травня Генштаб Збройних сил України повідомив, що росіяни упродовж минулої доби завдали 19 ракетних ударів (українські воїни знищили 15 ворожих крилатих ракет типу Х-101 та Х-555), 13 авіаударів та здійснили 13 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: