У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті 10 квітня / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Сили оборони України за 10 квітня відбили понад 20 атак російських загарбників.

"Попри численні втрати у техніці і живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни. Продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках - цієї доби було відбито понад 20 атак противника", - говориться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Війна в Україні - ситуація на "гарячих" напрямках фронту 10 квітня

Як зазначають у Генштабі, найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар'їнку. Також повідомляється: 

Відео дня
  • на Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка;
  • на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, бої тривають; безуспішні наступальні дії росіяни вели неподалік Богданівки та Хромового;
  • на Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Авдіївка, Північне, Невельське та Мар'їнка Донецької області, але успіху не мав.

На Шахтарському напрямку протягом доби росіяни наступальних дій не проводили. На Запорізькому та Херсонському напрямках РФ продовжує вести оборонні дії, зазначили у Генштабі.

Війна в Україні - актуальні новини

Як писав УНІАН, авіація Сил оборони України за 10 квітня завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ.

Також повідомлялося, що на Авдіївському напрямку ЗСУ знищили російський зенітний ракетний комплекс "Бук" та вертоліт Мі-24.