ЗСУ активно знищують російських загарбників та їхню техніку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Попри втрати, російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на наступі на чотирьох напрямках українського фронту - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Найзапекліші бої зараз тривають за Бахмут і Мар'їнку.

Завдяки злагодженості дій підрозділів, Сили оборони України за 13 квітня відбили близько 20 атак росіян, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка особливих змін не зазнала, ознак формування там наступальних угруповань РФ не було виявлено.

Відео дня

"На території Республіки Білорусь продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ Збройних сил Російської Федерації. Триває комплексна перевірка бойової готовності Збройних сил Республіки Білорусь", - зазначили у Генштабі.

Крім того, зберігається військова присутність росіян у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. Протягом доби окупанти обстріляли ряд населених пунктів Сумської та Харківської областей.

Війна в Україні 13 квітня - ситуація на "найгарячіших" напрямках

За даними Генштабу ЗСУ, ситуація на фронті наступна:

  • на Лиманському протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки; артилерійських обстрілів зазнали чотири населених пункти Луганської області та спірне Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії; тривають важкі бої за місто Бахмут; противник провів атаку в районі населеного пункту Предтечино, проте успіху не мав;
  • на Авдіївському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли п'яти населених пунктів Донецької області;
  • на Мар'їнському напрямку протягом доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі Мар'їнки Донецької області.

Також повідомляється, що на Шахтарському напрямку росіяни наступальних дій не проводили, здійснили обстріли п'яти населених пунктів, зокрема Шахтарського та Вугледара Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ продовжує вести оборонні дії, протягом доби здійснила обстріли ряду населених пунктів, що знаходяться поруч з лінією бойового зіткнення.

Війна в Україні - актуальне

За даними Генштабу, авіація Сил оборони України за 13 квітня завдала три удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ.

Бойовий втрати РФ в Україні станом на 13 квітня становлять 180 тисяч 590 чоловік особового складу.

Як зазначив представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, 180 тисяч - це тільки вбиті загарбники, швидше за все, поранених у Росії вдвічі більше.