Українські військові щодня б'ють по скупченнях росіян / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий оцінив колосальні втрати Росії в Україні.

За його словами, станом на сьогодні понад 180 тисяч загарбників вже знищені, і це тільки вбитими, швидше за все, поранених у РФ вдвічі більше, передає 24 канал.

"Генштаб повідомив про втрати понад 180 тисяч окупантів тільки вбитими. Напевно, вдвічі більше буде поранених, багато з яких з важкими травмами. Це величезна армія. Можна зіставити з армією середньої країни. І навіть більше. Потужне угруповання фактично повністю знищене", - зазначив він.

Відео дня

За його словами, в Росії не припинялася прихована мобілізація, росіяни постійно намагаються поповнювати власні підрозділи:

"Їм потрібно багато людей. Свого часу росіяни фактично "вигребли" всіх, кого тільки могли, на окупованих територіях. Там доходило до того, що скасовували квоти для підприємств і не давали відстрочки людям з серйозними проблемами зі здоров'ям. А в самій Росії вже був запроваджений електронний облік".

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу на 13 квітня

Як писав УНІАН, спільні Бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення попередньо складають 180 тисяч 590 чоловік особового складу. За добу сили оборони України знищили ще 540 росіян.

Також за останню добу РФ втратила: танків - 3646; бойових броньованих машин - 7053; артилерійських систем - 2777; РСЗВ - 535; засобів ППО - 283; літаків - 307; вертольотів - 293.