Експерт пояснив, чи піде Білорусь війною на Україну / скріншот

Російська Федерація лякає Україну наступом з Білорусі. Білоруські війська, швидше за все, не зможуть пройти оборонні рубежі.

"Раптова перевірка боєготовності армії Білорусі свідчить про те, що Росія піднімає ставки, підкреслю, що саме Росія, а не Білорусь. Немає такої суб'єктної держави, як Білорусь. Лукашенко нелегітимний і нелегальний, як з точки зору власного народу, так і в широкому міжнародному контексті. І Путіну дійсно потрібно, щоб Білорусь офіційно вступила в сухопутну частину війни з Україною, тому що нагадаю: важкі ракетні удари все-таки відбуваються з боку Білорусі. Тобто, по факту, вони вже знаходяться з нами у війні", - розповів військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону.

Він вказав, що Росія залякує українців погрозами з боку Білорусі, але якщо Олександр Лукашенко перейде цю "чорну лінію", то його військам не поздоровиться.

Відео дня

"Українська лінія Маннергейма кратно посилена, побудована. Пройти ці оборонні рубежі ворогові буде неймовірно дорого. Я впевнений, що вони його не пройдуть, навіть якщо наважаться. Чи відвернуться якісь сили і засоби в обов'язковому порядку? Чи буде боляче? Буде боляче, але хід війни жодним чином не переламає", - зазначив експерт.

За його словами, потрібно не менше 50-тисячного корпусу, щоб переломити хід війни, але його немає.

"Безумство з боку Лукашенка може статися. Ну, а якщо трапиться, то ласкаво просимо в пекло", - підсумував Черник.

"Раптова перевірка армії" в Білорусі - що відомо

13 грудня в Міноборони Білорусі заявили про перевірку боєготовності військ за наказом Олександра Лукашенка. Білоруські військові повинні організувати охорону і оборону, а також навести мостові переправи через річки Німан і Березина, які знаходяться далеко від кордону України та Білорусі.

За словами командувача Об'єднаними Силами ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, він обговорив стуацію на кордоні з Білоруссю з колегою з Оперативного командування видів ЗС Польщі генерал-лейтенантом Томашем Піотровскі.

У свою чергу секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що Україна заздалегідь знала про перевірку боєготовності у військах Білорусі пройде. При цьому він запевнив, що ЗСУ готові до будь-яких варіантів розвитку подій на цьому напрямку, а якщо хтось "сунеться" на територію нашої держави, то йому "не позаздриш".

Вас також можуть зацікавити новини: