Коли ЗСУ підуть у контрнаступ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На початку, коли ще були переговори, війну в Україні можна було зупинити, тепер вже ні: після Бучі та Ірпеня точку неповернення пройдено. 

Таку думку висловив генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко в інтерв'ю Крим.Реалії

"Точку неповернення ми вже пройшли. Вона була на самому початку, коли можна було все це зупинити, на етапі переговорів, але після того, що вони витворяли, все, точку неповернення ми пройшли. Я скажу тим, хто хоче спокою та миру будь-яким шляхом, його не буде", - зазначив військовий.

Відео дня

За його словами, зупиняти зараз війну не можна, бо буде ще гірше. На питання, якщо доведеться віддати частину території України для того, щоб зупинити смерті, відповідає категорично:

"Ні, я говорю, категорично ні. Нам треба забирати всю землю, нам треба забирати Луганськ, Донецьк, Херсон, нам треба забирати Крим. Тому, що далі буде гірше. Якщо хтось думає, що на цьому все зупиниться і все буде добре. Ні, це не так. Це ми відпустимо ворога додому, він там залиже рани, зробить відповідні висновки, підкоригує свої бойові порядки і нападе ще раз", - каже генерал-майор.

Марченко наголосив, що  війна не закінчиться швидко – це факт. Але зараз в України є шанс, якого не було за всю історію. Він впевнений, якщо західні партнери нададуть усе необхідне озброєння, то не виключено, що контрнаступ закінчиться до кінця літа.

"Нам просто треба добити, у нас є темп, у нас є бажання, просто дайте нам трошки озброєння, і ми це зробимо", - закликав військовий.

Зазначимо, російсько-українська війна - це битва артилерії. І щоб мати переваги, Україні потрібно якомогабільше сучасної зброї. Зокрема, і американські винищувачі. 

Раніше речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що "якщо нам передадуть американські літаки, для початку хоча б дві ескадрильї (по 12 одиниць кожна), то їх озброєння допоможе на рівні битися в небі з переважаючою кількістю російської авіації. Американці запитують: хто ж на них літатиме? Є молоді пілоти-випускники вже з досвідом роботи на бойових винищувачах, плюс є море льотчиків-запасників, які постійно скаржаться, що їх не беруть у військкоматах".

За словами українських пілотів із псевдонімами Мунфіш і Джус, які навчались у США, ЗСУ потрібні американські винищувачі F-15 і F-16, щоб мати змогу ефективніше боротися із російськими окупантами та зрівняти сили з РФ у повітрі.

Вас також можуть зацікавити новини: