Ворог намагається відвоювати позиції неподалік від Купʼянська / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Майор 103-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України Олександр Ганущин заявив, що російські окупаційні війська намагаються відвоювати для себе позиції вздовж річки Оскіл на 15 км вище Купʼянська в Харківській області.

"Їхній намір читається. Від Куп'янська до Борової та Лимана включно ворог хоче створити плацдарм з води. Буде зараз тиснути максимально, зараз тисне на півночі від Куп'янська, але є зрозумілі, скеровані дії на Лиман", – наголосив військовий в ефірі "Еспресо".

За його словами, "цей напрямок буде зараз максимально посилюватися піхотними валимами". Майор зазначив, що він є важливим і критичним.

Відео дня

Ситуація на Харківщині

Російські окупанти не припиняють обстрілів Харкова й області. Ввечері в суботу, 11 лютого 2023 року, ворог вчергове атакував місто. Там було зафіксовано три "прильоти", пошкоджено інфраструктурний обʼєкт. 

Внаслідок того удару поранення отримав 35-річний цивільний чоловік. Його госпіталізували, він у стані середньої тяжкості.

Водночас військовий експерт Олег Жданов переконаний, що загрози повторного наступу російських окупантів на Харків на сьогодні немає. При цьому він уточнив, що ймовірність повторення ворогом такого сценарію зберігається.

Вас також можуть зацікавити новини: