На сьогодні загрози штурму Харкова не існує - Жданов / Колаж УНІАН

Загрози повторного наступу російських окупантів на Харків на сьогодні немає, зазначив військовий експерт Олег Жданов.

Разом з тим Жданов уточнив, що загрози в даний час немає, але ймовірність повторення ворогом такого сценарію зберігається.

"На сьогодні в Бєлгородській області не формується ударне угруповання, щоб наступати на Харків... можуть бути провокації, ДРГ до взводу з метою сковування наших сил на кордоні, 100% будуть обстріли - доки не отримаємо потужніші системи ППО і не постараємося захистити місто. Але сьогодні говорити, що завтра буде наступ на Харків... Це російська ІПСО, щоб довести харків'ян до нервового зриву", - сказав Жданов.

Експерт згадав зиму 2022 року, коли навіть підготовлені кадрові військові РФ не змогли взяти Харків штурмом, і в підсумку противнику довелося обходити місто.

"Хто буде брати? 10 тисяч осіб, дивізія? Вони, щоб до Куп'янська спробувати дійти, три дивізії зібрали. На сьогодні загрози штурму Харкова не існує. Ймовірність є, загрози немає", - зазначив Жданов.

Війна новини - Росія пішла в наступ

Напередодні Інститут вивчення війни констатував початок нового наступу Росії на Луганську область. Це узгоджується з даними розвідки, яка відзначала, що Путін наказав захопити Донбас до березня.

Згідно зведенням Генштабу, РФ намагалася штурмувати ЗСУ одразу на п'яти напрямках на сході. Крім того, щодня зростають втрати ворога на фронті.

Останніми тижнями політики та експерти активно обговорювали цілі майбутніх операцій росіян. У Міноборони, наприклад, не виключали, що Кремль спробує здійснити великий наступ до 24 лютого - до річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

Водночас у ЦРУ констатували, що критичний період у російсько-українській війні триватиме не менш як шість місяців. Захід, своєю чергою, зосередився протягом цього часу передати Україні потужніше озброєння, в тому числі танки і далекобійні снаряди. Київ також сподівається отримати від країн Європи Сучасні винищувачі для проведення контрнаступу.

Вас також можуть зацікавити новини: