Генерал-майор запасу СБУ оцінив можливість ракетних ударів РФ по мостах через Дніпро / фото УНІАН

Генерал-майор запасу СБУ, ексзаступник голови СБУ у 2014-2015 роках, директор Агентства реформування безпеки Віктор Ягун оцінив можливість руйнування армією РФ українських мостів через Дніпро.

В ефірі Україна 24, він припустив, що це цілком можливо.

"Але ми це розуміємо, так само як вони розуміють захист свого Кримського мосту. Тому в нас посилені засоби охорони і оборони наших мостових переходів саме через великі артерії, і я сподіваюся, що наші Збройні сили спрацюють адекватно у цій ситуації", – сказав він.

Ягун також пояснив, що заважає Україні вдарити по Кримському мосту, аби створити серйозні проблеми для росіян. За його словами, тут грає багато факторів. Наш удар має бути адекватним.

"Поставити ескадрилью наших літаків і там її покласти? Там дуже потужна система ППО. Чи запустити якісь ракети по ньому? Так треба розрахувати цю відстань. Або використати наш єдиний комплекс "Нептун? Тоді ми можемо отримати відповідь і не встигнути його заховати. Тобто варто рахувати, чи нам варто цей міст знищувати, чи нам треба його якось інакше використати. Це досить вартісна й досить складна процедура", - наголосив генерал.

На думку Ягуна, попри всі складнощі, можливість удару по Кримському мосту все одно варто не випускати з уваги. Бо крейсер "Москва" теж довго ходив біля наших берегів, але все ж був "спійманим". Тому генерал радить росіянам бути обачними й тут.

Нагадаємо, 21 квітня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував можливість атаки України на Кримський міст, який з'єднує Російську Федерацію з тимчасово окупованим нею півостровом.

"Якби у нас була спроможність це зробити, ми б це вже зробили. Якщо буде можливість це зробити, ми це обов’язково зробимо", - сказав Данілов.

Перед цим екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що Україна, можливо, й не може зруйнувати весь міст, але теоретично в потрібний момент можна завдати удару, коли по ньому йдуть війська.

Радник глави ОП Олексій Арестович вважає, що наразі незаконному Кримському мосту нічого не загрожує.

Вас також можуть зацікавити новини: