Росіяни зазнають втрат на Лівому березі Херсонської області / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Другий місяць поспіль на тимчасово окупованому лівому березі Херсонської області російські війська болісно терплять атаки ЗСУ і зазнають втрат, не завжди отримуючи їхню компенсацію, оскільки основні сили РФ відправляються під Бахмут Донецької області.

Військово-політичний експерт Олександр Коваленко не виключив, що ситуація на лівому березі буде розвиватися за сценарієм правого, де росіяни прийняли рішення про відхід: "Я не здивуюся, якщо по лівому березі командування російських військ буде приймати чергове "не просте рішення", але поки про це рано говорити. Рано, але все до цього йде, і ЗСУ цей процес прискорюють, регулярно підганяючи лівобережне стадо до правильних висновків".

За його словами, угруповання російських військ на лівому березі Херсонської області має одну з найгірших комплектацій у всій зоні бойових дій.

Відео дня

Коваленко нагадав, що у грудні 2022-го стало очевидним, що ЗСУ розгорнули процес формування на цій ділянці буферної зони, в якій російським окупантам було максимально некомфортно перебувати:

"Це досягалося за допомогою надання регулярного вогневого тиску на позиції і об'єкти російських військ за допомогою переваги правого берега над лівим і більшої дальності й точності артилерії ЗСУ. У свою чергу, російські окупанти можуть здійснювати тільки терористичні атаки на цивільне населення".

Як відомо, правий берег Херсонської області ЗСУ звільнили від росіян на початку листопада 2022 року.

Війна в Україні - актуальні новини

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії з 24 лютого 2022 року орієнтовно склали близько 154 830 чоловік особового складу. Також Росія втратила в Україні: танків - 3432, бойових броньованих машин - 6714, артилерійських систем - 2456.

За минулу добу українські захисники завдали колосальних втрат росіянам та знищили ворожий літак Су-25, 2 засоби протиповітряної оборони ворога та радіолокаційну станцію окупантів.