РФ атакувала Україну в лютому дронами-камікадзе / фото ua.depositphotos.com

Всупереч очікуванням, лютий пройшов із мінімальною кількістю ракетних атак окупантів по Україні, але проводились регулярні атаки дронів-камікадзе.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, основним знаряддям терору тилової України в лютому в окупантів стали іранські дрони-камікадзе Shahed-131/136. Він уточнив, що найчисленніший пуск було здійснено в ніч на 11 лютого - 45 дронів-камікадзе.

Коваленко вказав, що окупанти зберегли середній рівень нальотів у межах 300-400 на місяць, що свідчить про більш стабільне виробництво і, можливо, навіть із процесом накопичення.

Відео дня

Крім того, аналітик нагадав, що протягом лютого було зафіксовано дві комбіновані ракетні атаки по Україні обмеженим боєкомплектом. "Здійснені вони були 7 і 15 лютого, тобто, чітко з тижневою паузою, яка відповідає підготовці боєкомплекту, носіїв, уточненню цілей та іншим організаційним процесам", - зазначив він.

Аналітик звернув увагу, що показник знищення ворожих ракет був нижчим за звичайний, оскільки росіяни застосовували ракети зі складною траєкторією перехоплення (балістичні ракети 9М723 ОТРК "Іскандер-М", KN-23, 5В55 ЗРК С-300, Х-22/32) не по тих областях, де є засоби їхнього перехоплення (ЗРК Patriot і SAMP/T), а по тих, де вони відсутні.

"Упродовж усього місяця, саме по цих, не захищених від балістичних ракет областях поодинокі пуски ракет номенклатури 9М723 ОТРК "Іскандер-М", KN-23, 5В55 ЗРК С-300, Х-22/32 здійснювалися з періодичністю 2-3 дні. Так само, практично щодня здійснювалися поодинокі, або парні пуски ракет Х-31П і Х-59", - зазначив Коваленко.

Удар окупантів по Одесі

2 березня армія РФ завдала по Одещині удар, задіявши 8 безпілотників. Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів міста влучив у 9-поверховий будинок. Один під’їзд майже повністю зруйновано.

Станом на ранок 3 березня відомо про 10 загиблих, серед яких троє маленьких дітей. Малюків знайшли в обіймах матерів, які їх прикрили собою, намагаючись врятувати. Серед загиблих – родина священника.

Вас також можуть зацікавити новини: