Генерал Кривонос розповів, до чого треба готуватися українцям / фото УНІАН

Генерал Збройних сил України та колишній заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що Україні треба готуватися до затяжної війни. Він наголосив, що війна не скінчиться в лютому чи березні наступного року.

В ефірі телеканалу "Еспресо" генерал Кривонос зазначив, що Росія буде наступати, мобілізувати і вчити своїх людей.

"Одна із помилок останніх півроку – те, що ми в пресі чуємо недооцінку противника і нам подають інформацію, що проти нас воюють одні алкоголіки та наркомани. Між тим, щоб його знищити ми маємо мати підготовленого, навченого, озброєного українського воїна, який чітко знає як знищувати ворога. 300 тисяч вони відмобілізували і ще спроможні відмобілізувати ще і 300 тисяч, і півмільйона", – пояснив він.

Відео дня

За словами генерала ЗСУ, не варто недооцінювати спроможності ворога.

"Ми побачили, як вони чітко використовують свою тактику завалювання нашої території власними трупами. На певних ділянках це дає результати, що вони не рахуючись з втратами, кидають стільки живої сили, що у нас або не вистачає боєприпасів, або кількості зброї, щоб їх знищувати. Краще розуміти, що ворог буде наступати, мобілізовувати і вчити своїх людей. Нам треба готуватися до затяжної війни і вона не скінчиться в лютому чи березні наступного року", – резюмував Кривонос.

Війна в Україні: прогнози

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар висловив думку, що війна в Україні триватиме і в 2023 році і не закінчиться легко. Також Акар заявив, що Туреччина наполягає на припиненні вогню, хоча б в гуманітарних цілях. Після цього, за його словами, можна говорити про постійне припинення вогню і мирні переговори.

Секретар РНБО Олексій Данілов раніше заявив, що російська армія продовжить наступати на фронті попри те, що це містить негативні наслідки для них. Найближчі три місяці будуть вирішальними для фронту і всієї війни.

Водночас у Центрі протидії дезінформації при РНБО України зазначили, що Кремль готує населення Росії до продовження повномасштабної війни в Україні. 

Вас також можуть зацікавити новини: