У Росії заговорили про необхідність затяжної війни / фото facebook.com/General.Pavlyuk

У Кремлі до останнього вірять, що в якийсь момент геополітична, економічна, соціальна або якась інша обстановка в світі зміниться настільки, що їм простіше буде перемогти Україну.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, відповідаючи на запитання: навіщо кремлівському диктатору Володимиру Путіну затяжна війна?

"Погодьтеся, сам факт того, що в Росії заговорили про необхідність затяжної війни, вже дисонує. А як же 3 дні? Ну або всю Україну захопимо за тиждень? Або три тижні... Місяць? Дисонанс ще й у тому, що тягучка виснажує саме російську армію. Посилюється дисонанс тим, що російське командування прекрасно розуміє, що чим довше тягнеться війна, тим сильніше вони самі себе демілітаризують, виснажують резерви і знекровлюють мілітарний потенціал. Танки Т-62 і гаубиці Д-1 у зоні БД про це красномовно говорять", – зазначив експерт.

Коваленко вважає, що у Кремлі ще на щось сподіваються:

"Пам'ятаєте, як вони сподівалися на те, що Європа втомиться від війни в Україні і перестане допомагати ЗСУ? Тому вони сподівалися, що смерть Єлизавети II вплине на допомогу Лондона Києву. А після відхід Бориса Джонсона з поста прем'єр-міністра. Була надія, що Джо Байден захворіє коронавірусом і помре. Республіканці захоплять Сенат і конгрес. Європа замерзне без російського газу і перестане допомагати Україні... І так далі, т.д. т. д. Надії Кремля виключно на цей набір хворих фантазій".

Експерт додав, що Росія готова затягувати війну, перемелюючи в ній десятки і сотні тисяч своїх громадян, а також залишки озброєнь, остаточно демілітаризуючи свою армію, в надії, що одна з їх примарних надій збудеться.

Путін про терміни закінчення війни

Нагадаємо, середу, 7 грудня, Володимир Путін заявив, що війна в Україні може стати "тривалим процесом". 

Він назвав "значущим результатом" розв'язаної проти України війни "появу нових територій", заявив, що "Азовське море стало внутрішньою водоймою РФ":

"Ще Петро Перший боровся за те, щоб вийти до Азовського моря".