В Україні після відходу "вагнерівців" може побільшати чеченців, дізналися західні журналісти / фото ua.depositphotos.com

Для того, щоб заповнити "діри", які виникли на полі бою в Україні після того, як були виведені сили приватної військової компанії "Вагнер", якою керує Євген Пригожин, РФ готується відправити на українську територію більше засуджених та чеченських бойовиків.

РФ перекинула у місто Бахмут Донецької області велику кількість військ після того, як ПВК оголосила про вихід з нього наприкінці травня, і після цього на тимчасово окупованих росіянами територіях півдня нашої держави залишилося недостатньо ворожих сил, повідомляє Вloomberg, посилаючись на відомості представників європейської розвідки.

"Хоча очікується, що вихід "Вагнера" не змінить хід війни в Україні, рішучість Путіна (російський диктатор Володимир Путін - Ред.) уникнути повної військової мобілізації означає, що Росія, швидше за все, відправить більше чеченців і засуджених на лінію фронту найближчими тижнями", - зазначили співбесідники.

Відео дня

Новини війни - сьогодні це варто знати

ПВК "Вагнер" зазнала величезних втрат в Україні, потім вивела свої війська з Бахмута, а вже 24 червня найманці влаштували бунт у Росії - захопила важливі об'єкти у Ростові-на-Дону та Воронежі, збили, зокрема, рідкісний російський літак та почали рухатися у бік Москви.

Заколот різко зупинився після того, як Євген Пригожин поговорив з відома Володимира Путіна телефоном з псевдопрезидентом Білорусі Олександром Лукашенком. "Вагнерівцям" надали гарантії безпеки й дозволили вирушити на білоруську територію.

Варто зазначити, що очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов говорив, що ПВК "Вагнер" є найбоєздатнішим російським підрозділом.

Нагадаємо, Росія на українській землі зазнала колосальних втрат. Загальні втрати ворога на 5 липня 2023 року становлять приблизно 231 тис. 700 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: