Розбита російська техніка на Херсонському напрямку восени 2022 року / t.me/vanek_nikolaev

Силам оборони України потрібно витримати тиск ворога на сході країни, бо потім він не зможе далі так активно наступати через вичерпаний ресурс. Про це в ефірі інформаційного телемарафону розповів військовий експерт Олександр Мусієнко.

Бойові дії не вщухають. Вони інтенсивно продовжуються у Бахмуті, Авдіївці та Мар'янці. Також, дуже потужні бої тривають навколо Білогорівки. Бахмут тримається, ситуація там стабільно складна, зазначив Мусієнко.

"Мені видається, що це вже така агонія цього звіра, який веде повномасштабні наступальні дії на Сході нашої держави. Це вже фінальний їхній акорд, перед тим, що вони будуть виснажуватися і не зможуть продовжувати наступальні дії внаслідок того, як їм протидіють і знищують їх українські воїни", - висловився експерт.

Відео дня

За словами Мусієнка, нашим силам оборони дуже важливо пережити цей період, витримати тиск ворога, бо за ним вже якоїсь активності окупантів простежуватися не буде. Ворог не зможе так потужно наступати, як зараз, використовуючи фактично усі сили.

"Вони розуміють, що ресурс, який був приготовлений для великого наступу на Сході вичерпується, і цей процес незворотній", - додав він.

Війна в Україні - останні новини

Попри втрати, росіяни продовжували атакувати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

На Бахмутському напрямку тривають особливо запеклі бої за саме місто. Крім того, вчора противник провів атаку в районі населеного пункту Хромове, проте цей наступ провалився.

"Вагнерівців" у передній лінії частково замінили на кадрових солдатів, переважно десантників. Натомість наші воїни з 57-ї мотопіхотної бригади нав’язали окупантам шалені за інтенсивністю й зухвалістю контрнаступальні каруселі.

На півдні одночасно з артилерійськими обстрілами правобережної Херсонщини, ворог продовжував тактику застосування керованих авіабомб. За даними військових, близько 70 ударів було спрямовано по об’єктах соціальної інфраструктури, житлових кварталах і сільськогосподарських угіддях.

Як уточнила представниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк, росіяни навмисне уражають заміновані території підприємств та сільськогосподарських угідь, що призводить до подальшої детонації.

Вас також можуть зацікавити новини: