Петро Черник попередив, що українцям загрожує з боку росіян / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні, і російські загарбники на нашій території, зокрема, можуть влаштувати диверсії на залізниці і мостах та заводах.

Супротивники "можуть вдатися до терору, а також навіть десь застосувати невелику хімічну зброю - тут у них ще є площина для маневру", приводить словам полковника запасу Збройних сил України, військового експерта Петра Черника "24 Канал".

Співбесідник додав, що окупанти вже показали свої найновіші засоби ураження, у тому числі крилаті ракети Х-32 й Х-69. "Те ж саме стосується найновішої ракети морського базування 3M22 "Циркон", яку Росія, напевно, зуміла інтегрувати у пускову сухопутну установку "Бастіон", - зазначив офіцер запасу.

Відео дня

У центрі уваги повномасштабна війна в Україні - сьогодні це варто прочитати

Росіяни часто тероризують українців дроновими атаками, а також періодично здійснюють масовані ракетні удари. Зокрема, у ніч на 9 травня супротивники з тимчасово окупованого Криму запустили по українській землі 20 безпілотників-камікадзе. Загарбники в Миколаївській області поцілили у Будинок культури, почалася пожежа.

Вранці 8 травня супротивники здійснили по Україні комбінований удар - запустили 21 ударний дрон та 55 ракет різних типів. Повідомлялося, що є влучання в об'єкти енергетичної інфраструктури.

На думку бригадного генерала армії США у відставці, колишнього помічника держсекретаря з військово-політичних питань Марка Кімміта, для того, щоб "приборкати" росіян в Україні, західним державам треба змінити підхід до надання допомоги Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: