Марк Кімміт порадив, що робити, щоб "приборкати" російських окупантів на українській землі / колаж з фото president.gov.ua та 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського

Повномасштабна війна в Україні триває, і для уповільнення та "відігравання" назад просування РФ, зокрема, треба, щоб влада США та її союзники по НАТО послабити обмеження щодо ведення бойових дій, які вони наклали на обладнання, що постачається із Заходу, дозволяючи Україні використовувати його так, щоб воно повністю розкрило свій потенціал.

Країнам Заходу також потрібно змінити підхід до надання допомоги українській державі, поділився думкою бригадний генерал армії США у відставці, екс-помічник державного секретаря з військово-політичних питань Марк Кімміт, пише Politico.

"Після шести місяців дебатів США нарешті прийняли свій додатковий пакет допомоги Україні кілька тижнів тому. Але, хоча боєприпаси можуть незабаром дістатися до військ на передовій, правда полягає в тому, що якщо США та їхні союзники не змінять спосіб підтримки війни, це, мабуть, буде надто мало та надто пізно", - попередив експерт.

Відео дня

На його думку, настав час більше ризикувати військовими запасами Штатів та інших західних держав. "…невдача в Україні може підштовхнути до самої війни", - вважає бригадний генерал.

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто знати

Раніше повідомлялося, що західні союзники надають Україні озброєння, але з деякими "але" - обмежують його дальність та не дозволяють ним бити по російській території. 

Наприкінці квітня стало відомо, що в США остаточно ухвалено проект закону, в якому передбачається надання десятків мільярдів доларів на допомогу українській державі в оборонній сфері. Перед цим допомога з боку Штатів надовго "застопорилася" через політичні "розбірки" між демократами та республіканцями. Очікується, що скоро нова американська допомога буде на фронті в Україні.

Російський військовий аналітик і запрошений науковець у Школі права та дипломатії Флетчера Павло Лузін попереджав, що владі РФ треба перерва у бойових діях, але вона не збирається припиняти воювати проти українців.

Вас також можуть зацікавити новини: