Експерт пояснив, що є найважливішим у просуванні ЗСУ / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Українські військові продовжують просуватися на різних напрямках фронту, але не має жодного значення, на скільки кілометрів вперед вдалося пройти. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан. 

Як він зазначив в ефірі "24 каналу", ключове в цьому питанні – не квадратні кілометри, а найкращі позиції та висоти, які займають Сили оборони під час просування. З цих панівних висот українські військові починають контролювати набагато більше простору за допомогою артилерії.

До прикладу, з висоти українські захисники можуть контролювати вхід та вихід з Бахмута Донецької області.

Відео дня

"Це вже ціле місто. Тут річ не у квадратних кілометрах, а у позиціях. Ми займаємо найкращі позиції. Тут є великий позитив. Динаміка щодо зайняття позицій, а не у кілометражі", – наголосив експерт.

Війна в Україні: актуальні новини

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський розповів про успіхи військових на Бахмутському напрямку. Українські воїни змогли просунутися на флангах. 

Водночас заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила про загострення ситуації на Бахмутському напрямку. За її словами, зараз іде двобій за перехоплення ініціативи. Ворог намагався наступати, але безуспішно. При цьому протягом доби контроль над одними й тими ж позиціями може двічі втрачатися і відновлюватися.  

Загалом росіяни зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ. Українські військові відбили всі атаки.

Вас також можуть зацікавити новини: