Роман Світан назвав мету щоденних ударів ворога по Одесі і Харкову / колаж УНІАН, фото t.me/police_kh_region, t.me/odeskaODA,

Систематичні обстріли Харкова та Одеси – це виконання не військових, а інформаційно-психологічних задач. Як пояснив в коментарі 24 каналу воєнний оглядач Роман Світан, агресор намагається тиснути на українське суспільство, аби так примусити країну до капітуляції.

"Вони вибрали два міста, по яких їм найзручніше працювати. Це Харків, адже 30 кілометрів від лінії кордону. Та Одеса, адже в Криму російські військові обʼєкти дістають до Одеси. Там відстань та польотний час ракет – маленькі", – пояснив Світан.

На думку оглядача, тут Росія прямо вдається до терористичних методів: постійним залякуванням змусити українців до заморожування війни або капітуляції і здачі територій.

Відео дня

Світан вважає, що із надходженням в Україну вже обіцяних зенітно-ракетних комплексів та літаків F-16 прифронтові міста вдастся захистити, у тому числі від КАБів та керованих зенітних ракет від комплексів С-300.

Росіяни обстрілюють Харків та Одесу

Як писав УНІАН, росіяни майже щодня завдають хаотичних ударів по території Харкова. Так, вдень 5 травня агресор вдарив по місту трьома керованими авіабомбами. Постраждала центральна частина міста та північні райони. За даними місцевої влади, постраждали 14 людей, пошкоджено понад 15 багатоквартирних будинків та приватні будинки.

Також окупанти час від часу влаштовують серії кількаденних бомбардувань Одеси. Ми розповідали, що 2 травня розбомбили одне з відділень "Нової пошти". Показовим став ракетний удар вдень 29 квітня, коли росіяни вдарили касетною ракетою по набережній Одеси, де завжди багато людей.

Вас також можуть зацікавити новини: