РФ посилює заходи з вербування найманців за кордоном / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація посилила вербування найманців за кордоном. Їх використовують як "гарматне м'ясо" у війні проти України.

У центрі національного опору нагадавши, що президент РФ Володимир Путін підписав указ №131"Про внесення змін до деяких актів президента Росії".

"Це зменшує з п'яти до одного року мінімальний період, на який укладається перший контракт по проходженню військової служби між громадянином іншої держави і Міноборони РФ", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Така ситуація говорить лише про те, що у росіян велика проблема з кадрами в регулярній армії. Крім того, варто очікувати посиленої мобілізації на тимчасово окупованих територіях України.

Мобілізація в Росії - що відомо

21 вересня 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив так звану часткову мобілізацію. Про її завершення оголосили через місяць, але прихована мобілізація триває досі. Реальна кількість мобілізованих оцінюється приблизно в 527 тисяч осіб. 

За словами глави ГУР Міноборони Кирило Буданов вважає, що Москві не складно мобілізувати 500 тисяч осіб, але у російської армії немає ресурсів і бронетехніки для оснащення підрозділів.

Російський опозиційний журналіст Майкл Накі вважає, що Путін не збирається оголошувати нову мобілізацію, бо йому повідомляють недостовірну інформацію про стан справ на передовій.

Вас також можуть зацікавити новини: