Майкл Накі пояснив, чому Путін не оголошує нову мобілізацію в РФ / фото ua.depositphotos.com

Російський опозиційний журналіст Майкл Накі вважає, що президент РФ Володимир Путін поки не збирається оголошувати нову мобілізацію. Причиною цього є недостовірна інформація про стан справ на передовій, яку генерали доповідають російському диктаторові. 

В ефірі "24 каналу" Накі зазначив, що внаслідок отримання викривленої інформації Путін просто не бачить потреби в оголошенні нової хвилі масового призову. Водночас російський президент може змінити свою думку. Журналіст нагадав, що Путін оголошував мобілізацію після того, як окупаційні війська зазнали величезних втрат в Україні. 

"Путін оголосив мобілізацію, коли російські війська зазнали поразки у Харківській області. Поки у нього нема відчуття, що ситуація погана, він такі рішення не приймає. Бо генерали розповідають, що все дуже добре", – наголошує він.

Відео дня

За даними Накі, ще у середині 2022 року Путін закликав своїх генералів перестати брехати і надавати йому реальну інформацію. Однак військове керівництво настільки залякане, що так і не наважилося повідомляти неприємні новини.

"До тих пір, поки не буде масштабної воєнної поразки росіян, Путін не буде зайвий раз нічого робити. Усі глобальні зміни він не робить не від того, що причини нема, а тому що нема внутрішнього відчуття потреби цього", – вважає журналіст.

Мобілізація в Росії

21 вересня 2022 року на тлі провалів та "перегрупування" російських військ на Харківщині російський диктатор Володимир Путін заявив про початок так званої часткової мобілізації на території Росії. Її припинили за місяць, хоча прихована мобілізація триває і досі. 

Лунали заяви, що в рамках цієї "часткової мобілізації", від якої сотні тисяч росіян тікали за кордон, призвали 300 тисяч людей. Водночас реальна кількість мобілізованих росіян може становити 527 тисяч осіб. 

Начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов переконаний, що для Росії не проблема мобілізувати 500 тисяч людей. Однак вже зараз у ворога немає достатніх ресурсів танків і бронетехніки для оснащення підрозділів.

Вас також можуть зацікавити новини: