У ЗСУ розповіли, що відбувається на півдні України / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Збройні сили України поки не встановили контроль над Кінбурнською косою в Миколаївській області. Російські окупанти здійснюють там перегрупування.

Як заявив в ефірі національного телемарафону начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін, ситуація на Кінбурнській косі є контрольованою.

"На даний час ворог там здійснює перегрупування. Ситуація, яка відбувається на Кінбурнській косі, – контрольована. Поки що, на даний момент, про контроль над Кінбурнською косою з боку Збройних сил України мова не йде", – наголосив Єрін. 

Відео дня

Він також прокоментував ситуацію на південному напрямку. За його словами, російські окупанти продовжують постійні обстріли Херсона, оскільки намагаються "посіяти страх і паніку серед мирного населення" та "тримати в тонусі" українські сили.

Проте Єрін зауважив, що ЗСУ теж намагаються "тримати ворога в тонусі", а режиму тиші на півдні немає.

Він зазначив, що росіяни продовжують обладнання своїх позицій в інженерному плані та готуються до оборони. Крім того, загарбники вивозять людей із їхніх домівок і вилучають зброю.

Ситуація на півдні України: що відомо

Полковник СБУ Роман Костенко заявив, що українські захисники успішно протистоять російським окупантам. За його словами, Збройні сили України тримають позиції ворога під вогневим контролем на лівому березі Дніпра Херсонської області.

Крім того, захисники України поцілили у скупчення ворожих "Градів" на території недобудованого ринку у Великих Копанях Херсонської області. 

Водночас в оперативному командуванні "Південь" зазначили, що російські окупанти намагаються розвідати розташування систем протиповітряної оборони ЗСУ в Одеській області.

Вас також можуть зацікавити новини: