ЗСУ успішно знищують окупантів / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України тримають позиції ворога під вогневим контролем на лівому березі Дніпра Херсонської області.

Полковник СБУ Роман Костенко заявив в ефірі телеканалу "Еспресо", що українські захисники успішно протистоять російським окупантам.

"Противник намагається тримати під контролем лівобережжя України. Намагається будувати вогневу систему, щоб вражати ЗСУ та цивільні об’єкти з лівого берега. Ми цьому протистоїмо, у нас теж побудовано систему вогню", - зазначив він.

Відео дня

За словами Костенка, Сили оборони намагаються превентивно виявляти ворога, який виходить на вогневі позиції. Це потрібно, щоб не дати можливості окупантам завдавати масованих ударів по правобережжю.

"Також армія РФ частково намагається заходити на Кінбурнську косу.  Попри те, що ЗСУ тримають її під вогневим контролем. Російським військовим наказують контролювати цю ділянку, щоб вона вважалася територією РФ", - пояснив експерт. 

Ситуація у Херсонській області

11 листопада українські військові зайшли у Херсон, який був окупований у перші дні повномасштабної війни РФ проти України.

Як розповіла керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк, враховуючи розділення Дніпром, наразі на півдні триває контрбатарейне протистояння сил вздовж лінії зіткнення.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Збройні сили України спроможні зірвати зусилля росіян з утримання своїх оборонних позиції на окупованій частині Херсонщини.

Вас також можуть зацікавити новини: