"Вагнерівці" ганебно втекли: у ЗСУ розповіли, які сили окупантів знаходяться в Бахмуті

Зараз головною діючою силою в місті є повітряно-десантні підрозділи противника.

Найманці приватної військової компанії "Вагнер" покинули Бахмут Донецької області. Наразі в місті залишаються російські десантники та інші сили окупаційних військ.

"Вони звідти вийшли, точніше буде сказати – ганебно втекли. Зараз там головною діючою силою є повітряно-десантні підрозділи противника. І це чіткий маркер, наскільки для них важливий Бахмут і як важливо його втримати. Адже 10 місяців вони його не змогли взяти й не взяли до кінця. І дуже швидко його втратити – це було б піком приниження, – наголосив в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. 

Він додав, що поряд із десантними підрозділами у Бахмуті досі є піхотні підрозділи російських окупаціних військ. Також там присутні представники інших ПВК, які пов'язані з Міноборони РФ, та набрані з кримінальників штурмові роти "Шторм Z".

Війна в Україні: важливі новини

26 червня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські захисники звільнили село Рівнопіль Донецької області. Воно перебувало під окупацією з березня 2022 року. 

У Силах оборони України розповіли деталі про звільнення Рівнополя. Село було оточене мінними полями, через що українським воїнам довелося пробивати коридори для деокупації населеного пункту. 

Водночас Генеральному штабі зазначили, що протягом доби ворог намагався наступати на чотирьох напрямках: Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. Ці спроби були безуспішними.

Вас також можуть зацікавити новини: