Ветеран СЗР оцінив, чи є в РФ потенціал для нового наступу в найближчі місяці / фото ua.depositphotos.com

У найближчі кілька місяців російські окупаційні війська не зможуть наростити потенціал для здійснення нового широкомасштабного наступу. Таку думку висловив ветеран Служби зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

"Війна є війна, зрозуміло, що кожна сторона планує те, чого вона хоче досягнути. Були очікувані наступальні дії ворога у зимово-весняний період, це теж прогнозувалося, тому вживалися відповідні заходи. Питання у тому, наскільки вони були ефективними, але про ефективність треба говорити у контексті того, наскільки ми отримували те, що нам було потрібно і як швидко реагували на це наші партнери. Безумовно, у Росії є план щодо наступу, але питання полягає в іншому – наскільки РФ спроможна реалізувати ці плани?" – додав він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

За його словами, поки що в російського диктатора Володимира Путіна немає великих можливостей для розгортання широкомасштабного наступу у весняно-літній чи літньо-осінній періоди. 

Відео дня

"І навряд чи протягом 3-4 місяців він буде здатний їх підготувати. Той окупаційний контингент, понад 400 тис., який перебуває в Україні, у переважній більшості хоч і діє, але відчуваються проблеми як з бронетехнікою, так і з бойовим та морально-психологічним станом окупаційних сил", – констатував ветеран СЗР.

Загроза нового великого наступу РФ

Про можливість розгортання нового широкомасштабного наступу РФ у найближчі місяці пишуть як у західних, так і в українських ЗМІ.

Про цю загрозу також попереджав президент України Володимир Зеленський. За його словами, великий наступ російських військ почнеться найближчими місяцями – йдеться про кінець травня або червень.

Цю тему також активно коментують експерти. Так, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що окупанти, швидше за все, будуть здійснювати наступальні дії в напрямку Часового Яра Донецької області. Ціллю ворога також може бути Куп'янськ (Харківська область) і район Вугледара (Донецька область). 

Вас також можуть зацікавити новини: